De Omgeving

De Betuwe, gelegen tussen de vruchtbare rivieren, staat bekend om zijn weelderige uiterwaarden met vrije natuur en prachtige bloesems.

Lanen

Rondom de boerderij zijn verschillende lanen. Hieronder wordt niet gemaaid zodat hier (weide) vogels, hazen en ander wild kunnen schuilen. Tevens is het een mooi gezicht als al het fluitenkruid in bloei staat.

Zonnepanelen

Op onze stal liggen zonnepanelen. Hiermee kunnen we een gedeelte van onze stroom duurzaam opwekken.  In de toekomst willen we dit uitbreiden zodat we energieneutraal zijn.

Kringloop

We streven naar een gesloten kringloop op ons melkveebedrijf. De gewassen van onze grond zoals gras, mais, voederbieten en tarwe worden aan onze koeien gevoerd, en dit voer wordt door onze koeien omgezet in heerlijke melk. De mest van onze koeien gaat daarna weer naar de akkers om zo te zorgen dat de gewassen kunnen groeien.

 
 
Hoogstammen 

De Betuwe staat bekend om zijn fruit. In de meeste tuinen zijn ook fruitbomen te vinden. Zo ook bij ons in de wei. We hebben hier een 20 tal hoogstam fruitbomen staan. Hier kunnen de koeien en pinken in de zomer onder liggen en in de herfst kunnen we de appels en peren oogsten. Hiervan maken we zelf appelmoes of gedroogde appeltjes van.

 
Uilen en boerenzwaluw

Het grootste gedeelte van de boerderij staat verscholen achter een “singel” dit zijn bomen en struiken rond de stallen. Deze zorgen voor beschutting op de boerderij. Tevens kunnen hierin veel vogels schuilen. Speciaal voor de uilen worden hier uilenkasten in gehangen. In de stallen wonen naast koeien ook een aantal boerenzwaluw families. Deze hebben hun nestje meestal hoog tegen de muur gebouwd. Het is elk jaar een mooi gezicht als de jonge zwaluwen uitvliegen en vliegles krijgen.